Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

De Akelige Droom

Dit is een droom. Dit is een akelige droom. Niet zo een waarbij je je voorstelt dat je alles kunt. Een waarbij je wakker wordt met moeite omdat je er zo graag had willen blijven. Dit is een heel andere droom. Een waaruit je juist erg graag wakker zou willen worden. Een die niet overgaat als je je ogen opent.

Bij anderen heb je de droom vaak gezien. Dat is niet zo erg. Niet omdat je egoïstisch bent. Maar gewoon, omdat de mens zo in elkaar zit. Bij anderen kun je de droom aan. Je kunt zeggen dat het wel goed komt met die droom. Je kunt ernaar kijken en je kunt het bijna meevoelen. Maar bijna is toch anders.

Je wilt ook niet het juiste woord gebruiken, nu het jezelf betreft. Niet in de spiegel kijken. Niet horen van anderen wat je aan de droom moet doen. Je lacht en praat. Je loopt en slaapt. Zoals normaal. Geen verhalen over de droom. Geen medelijden omdat jij de droom nu droomt.

Je lichaam voelt vreemd. Alles is anders. Je vingers, je tenen, je buik, je borsten. Ze lijken vervreemd van jou. Lichaam en geest niet meer een. Ze plagen je met pijntjes. Ze werken je tegen. Je eigen lichaam werkt je tegen. En dat is nu precies waar de echte pijn zit.

Je weet hoe de droom gaat verlopen. Het zal niet levensbedreigend zijn. Je zult misschien wel honderd jaar worden. Maar tot honderd jaar is nog een lange en onduidelijke weg. Je weet dat je de hele route moet volgen.  Je weet het, maar je wilt het niet weten. Waar is die zachte grond om je hoofd in te stoppen als je m nodig hebt?!

Glimlach tegen de droom. Lach en koester ‘m. Wijs naar de zon om zeker te weten dat die er nog is. Geniet van de regen. Geef je lief een hand. Knuffel je kinderen. Dans met je vrienden.

De droom gaat over. Ooit. En als je wakker wordt weet je wat geluk is.


Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Monica Dols tagged this post with: Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud