Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Heather Nova

IMG_1098k

Toen ik maanden geleden besloot om naar het concert van Heather Nova te gaan dacht ik eerlijk gezegd dat het een staconcert in de Limburgzaal zou zijn. Niets bleek minder waar dus bevond ik me afgelopen vrijdag in de Rabozaal voor ‘An Intimate Evening with Heather Nova’… Foto’s: René Bradwolff

Voor dat optreden werd het publiek getrakteerd op een voorprogramma maar dat bleek voor ondergetekende niet echt een kadootje. Ik ben niet zo ‘into’ singer/songwriters dus had dan ook nog nooit van Dotan gehoord, een Nederlandse jongeman die zelfs al twee cd’s uit heeft gebracht. Hij speelde een set van zes nummers en begeleidde zichzelf op gitaar. Ook had hij iemand bij zich die eveneens gitaar en soms bas speelde. Ik vond twee nummers best oké en dat is nog best een aardige score. Maar wat ik dan niet begrijp als je net een cd hebt uitgebracht en je mag zes nummers spelen, dat je dan een cover speelt? Het was er wel een van zijn idool John Mayer maar dan nog…

Toen Heather Nova het podium betrad bleek meteen waarom zij al jaren aan de top staat. Een teer uitziend poppetje in een soepjurk met grote gitaar en een dijk van een stem, die zonder enige moeite de Rabozaal voor zich wist te winnen. Er was redelijk wat interactie met het publiek en +1 voor Heather die tijdens haar aanwezigheid in Heerlen met haar zoontje naar ‘The Roman Museum’ was geweest. Dat had zoveel indruk gemaakt dat ze de aanwezigen opriep om zeker een keer een kijkje te gaan nemen. Op naar het Thermenmuseum als je er nog nooit geweest bent dus.

IMG_1134k

Ik ken het repertoire van Heather helaas niet goed genoeg om te bepalen hoe de songverdeling tijdens de ruim 1,5 uur durende set was. En de onbekendheid met haar repertoire zorgde er eveneens voor dat ik na een dik uur een beetje inzakte omdat alles een beetje op elkaar ging lijken. Maar die stem bleef loepzuiver en de zaal bleef geboeid luisteren. Of kijken, want de visuals die achter Heather geprojecteerd werden mochten er ook wezen. Het bleken uitvergrotingen uit schilderijen van ene Alberto di Fabio te zijn en dat bleek dan weer een vriend van Heather te zijn. Het paste erg mooi bij de soms erg dromerige liedjes en gevoelige teksten.

De titel ‘An Intimate Evening with Heather Nova’ dekte wat mij betreft dan ook precies de lading al had er af en toe wel wat meer pit in gemogen.

Heather Nova speelde vrijdag 31 januari in de RABOzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

IMG_1082k

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud