Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

RePost 2

cIMG_4132k

Een jaar na de succesvolle eerste editie, vond afgelopen zaterdag in de Nieuwe Nor opnieuw het new wave en postpunk minifestival RePost plaats. Met ook nu een nieuwkomer, twee gevestigde namen en onze favoriete DJ. Én een verrassende finale. Foto’s: René Bradwolff

Openingsact Model Depose komt helemaal uit Groningen. Ze oogt piepjong maar heeft een aantal volwassen songs op het repertoire. Een beetje wave, een beetje synthpop, een beetje rock. Ergens tussen The Killers en Placebo. De band zelf noemt het “new romantics of modern times” en daar valt daadwerkelijk iets voor te zeggen. De zaal is zo vroeg op de avond opvallend goed gevuld en het publiek lijkt verrast door de kwaliteit van het goedgeluimde vijftal. De respons is dan ook prima en dat is terecht. Model Depose is een naam om te onthouden.

Na het jeugdige enthousiasme is The Essence uitgenodigd om RePost naar hogere sferen te loodsen. En dat lukt moeiteloos, dankzij een uitgebalanceerde mix van zwaar aangezette gothic rock en The Cure-achtige new wave. The Essence draait alweer zo’n jaar of 30 mee maar oogt en klinkt nog altijd fris en vitaal, al breekt het gebrek aan muzikale afwisseling de band tegen het einde van de set een beetje op.

Headliner van de avond is Clan Of Xymox. Het viertal rondom Ronny Moorings komt dromerig en zwaarmoedig uit de startblokken, zoals op haar recent verschenen album ‘Matters Of Mind, Body & Soul’. Gaandeweg verandert de sfeer en wordt het tempo opgeschroefd. De beats dreunen harder en urgenter. Gelukkig maar, want Clan Of Xymox is op haar best als er gedanst kan worden. Zoals op ‘A Day’, de klassieker uit 1985 die het publiek in de bijna uitverkochte Nieuwe Nor nog altijd in vervoering brengt. The Clan heeft er zin in en toont zich met een twee uur durende set een waardige afsluiter.

Omdat RePost 2 fungeert als slotstuk van de Graukunst tentoonstelling (de afgelopen weken te zien in Schunck) wordt tijdens de afsluitende set van DJ Kitty de film ‘Fingered’ vertoond. In Schunck nog angstvallig weggemoffeld maar in de Nieuwe Nor in volle -euh- glorie. Terwijl de rest van Europa thuis voor de buis in de ban is van een bebaarde vrouw maakt Lydia Lunch via de controversiële film van Richard Kern op een iets minder genuanceerde manier haar eigen statement. Niet tot ieders genoegen maar om de DJ te citeren: “in Inpoet had dat gekund.” En dus kan het op RePost ook.

De donkere post-punk eighties en Heerlen, het blijkt ook vanavond weer een onverwoestbare combinatie. Terwijl mevrouw Lunch een imposante verdwijntruc doet laat DJ Kitty Dave Ball uit de speakers knallen (‘Fun, fun, push a little harder!’) en verheugen wij ons al op Inpoet 7. En uiteraard op RePost 3, want één ding is na zaterdag zeker: RePost is een blijvertje!

RePost 2 vond op zaterdag 10 mei plaats in Poppodium Nieuwe Nor.

IMG_3987k

IMG_4001k

IMG_4059k

IMG_4060k

IMG_4090k

IMG_4130k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud