Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Zondag in het zuiden

PCL-102

“En ik huurde de minse op stroat. Veul gelach en geproat en hiel in de verte ‘n tent woar muziek oet kwaam…” Foto’s: Anita Hondong en René Bradwolff

Familiefestival ParkCity Live is na een jaar afwezigheid terug, met populaire artiesten voor jong en oud. Van Ali B tot Golden Earring en uiteraard de bekende DWDD-kliek. De enige plek waar muzikaal iets verrassends gebeurt is rondom de caravan van ZEF Magazine: Als een Gallisch dorpje tussen de Romeinse overheersers, goed verstopt tussen het groen. Desondanks is het goed vertoeven in Park Bekkerveld en dat is precies waar het de organisatie om te doen is: een gemoedelijk dagje uit voor het hele gezin. Missie geslaagd.

Bij gebrek aan de reguliere festivalbezoekers doet de sfeer eerder denken aan een braderie of dorpsfeest dan aan een popfestival. Het terrein heeft iets knus. Er is een randprogramma met cabaret, de voorzieningen en catering zijn prima. Omdat op zondag de weergoden het festival gunstiger gezind zijn dan het KNMI voorspelde en het festival zaterdag de enige plek in de regio is waar Nederland – Costa Rica openbaar op een groot scherm kan worden gevolgd, wordt het ook nog eens drukker dan verwacht.

IMG_6869k

Rowwen Hèze staat nog steeds garant voor een onstuimig biergooifestijn. Golden Earring rockt bij vlagen nog net zo lekker als in de seventies, al mogen ze die langdradige drum- en bassolo achterwege laten. Ali B toont zich als kinderentertainer een groot vakman. De prijs voor de best geklede band gaat naar The Kik. De vetst rockende show wordt gegeven door Blo Ya Top.

Maar, zoals gezegd is ParkCity Live meer dan een popfestival een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Er is continu ergens iets te doen en iedereen lijkt zich prima te vermaken. Live muziek, lachende gezichten, spelende kinderen, dansende vrouwen en drinkende mannen. Pal naast de kerk. De grootste misser is dan ook dat Rowwen Hèze ‘Zondag In Het Zuiden’ niet op de setlist heeft staan…

ParkCity Live vond op 5 en 6 juli plaats in Park Bekkerveld, Heerlen met o.a. Memphis Maniacs, Blaudzun, Golden Earring, De Staat, Kensington, Racoon, The Opposites, Ali B, Douwe Bob, Rowwen Hèze en The Kik.

PCL-63

IMG_5876k

PCL-68

IMG_6196k

PCL-72

IMG_6348k

PCL-82

PCL-74

IMG_6642k

IMG_6946k

PCL-112

IMG_7054k

PCL-136

IMG_7345k

PCL-143

IMG_7452k

PCL-145

IMG_7367k

PCL-148

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud