Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Weekend At Bernies

0BERNIES-37

Kleine initiatieven, door individuele personen of kleine groepjes, duiken steeds meer op. Het is de trend van vandaag. En waarom ook niet? Een soort tegenbeweging voor de normale gang van zaken, namelijk alles is van een klein aantal grote bedrijven. Foto’s: Anita Hondong

En het is goed. Mensen krijgen langzaam het inzicht dat je iets verandert kunt. Of als je wilt dat er iets gebeurt, dat je het dan ook zelf kunt organiseren. Niet meer wachten op een gemeente of een groot bedrijf dat het voor je doet.

Bernice Israel organiseerde afgelopen weekend een pop-up store. Een drie daags winkeltje in de Klompstraat 4. Er hing een ongelofelijk leuke huiskamersfeer, zodra je ook maar over de drempel stapte. Nee, eigenlijk al eerder. Je kon buiten al meteen zien waar het winkeltje was vanwege de mensen die gemoedelijk voor de deur zaten te kletsen.

BERNIES-42

Binnen was er een mix aan spullen te bewonderen. Foto’s, werk van een vormgever, meubeltjes, lp’s, tomatenplantjes, kitsche kopjes en bordjes, etc. Men kon er plakjes cake kopen (en opeten) en een gezellige babbel maken met een van de aanwezige bedenkers/organisatoren. Erwin Knapen van SPAT zat natuurlijk ook in het “complot”, net als de huurders van het pand Angelo Bombrini en David Kloekke.

Op zaterdag kon men ook nog Indonesisch eten in het winkeltje. Bertje (oftwel Robert Israel) zorgde voor sateetjes, al dan niet vegetarisch. Desgewenst inclusief een drankje.

BERNIES-10

Het was een geslaagde pop-up store. Op dag 1 moest er al gezocht worden naar nieuwe spullen omdat de verkoop enorm geslaagd was en er lege plekken ontstonden. Het was niet eens gewoon een winkeltje met niet al te dure spullen, het werd een ontmoetingsplek. Een plek waar mensen voor hun plezier naar toe kwamen en waar het niet uitmaakte of je zo snel mogelijk iets kocht maar waar je als klant nog echt ontvangen werd.

Nu is het weer afwachten geblazen. Komt het winkeltje nog een keer ergens tevoorschijn? Of verzinnen Bernice en haar kompanen weer iets nieuws? We wachten ongeduldig af.

BERNIES-20

Hou tot die tijd Klompvier in de gaten. Voor andere evenementen, exposities en de “hippiemealavonden”, wanneer er kan worden gegeten voor een paar euro. En vergeet ook SPAT‘s  A Night In The Woods niet, op 25 juli in het Aambos.

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud