Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Toasters

0-4W3A9869k

The Toasters maken soep van ska, punk, reggae en hardcore en zetten de Oefenbunker op zijn kop. Skaboom! Foto’s: René Bradwolff

The Toasters is bezig aan haar 34ste tour en doet daarbij ook Landgraaf aan. Ze werd in 1981 opgericht in New York maar speelt al lang niet meer in de originele bezetting. Naast zanger Robert ‘Bucket’ Hingley bestaat de band momenteel vooral uit jonge gasten vanuit heel de wereld.

De Limburgse band Skamadeus is het voorprogramma en het is niet zo heel druk. Niet zo vreemd want het is dinsdag. Gelukkig zijn er genoeg bezoekers om een swingend sfeertje creëren. Stilstaan lukt al helemaal niet meer als The Toasters haar klanken laat gelden in de zaal. Met een lekkere set van meer dan een uur is de hele Oefenbunker in feeststemming. Er wordt gedanst en gefeest.

4W3A9745k

Na afloop van de show spreek ik nog even met zanger Bucket.

Kun je me iets over de band vertellen? Je zei op het podium dat je verschillende bandleden had, hoe zit dat?  
Je moet het zien als een groot football team. We hebben meer dan 100 verschillende leden binnen onze band.

Meer dan 100 leden? Hoe doe je dat?
Haha, heel simpel. Ik steel ze uit andere bands. Ik neem gewoon bandleden mee vanuit de regio’s waar we spelen. Ik kijk naar lokale bands, voorprogramma’s en kies daar muzikanten uit die zin hebben om te touren met The Toasters.

Dat is wel tof.
Ja het is een nieuw concept van me. Zo kunnen de leden tenminste nog iets verdienen aan het spelen.

Waar komen de artiesten van vanavond vandaan?
In deze tour hebben we een drummer uit Valencia, een trompettist uit Engeland, de bassist komt uit Slovenië en de saxofonist is Duits.

Zijn er ook Nederlandse leden?
We werken ook samen met Rotterdam ska-jazz foundation.

Wat is je boodschap voor de wereld?
Don’t let the bastards grind you down!

4W3A9843k

The Toasters speelden op 12 mei in de Oefenbunker te Landgraaf.

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud