Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Bunkerstock

DSC_0024

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van Bunkerstock. Het was tevens het laatste evenement voor de zomerstop van de Oefenbunker. Het festival, georganiseerd door drie 16-jarige middelbare scholieren (Chiara Veldhuis van het Sintermeerten College, Jessy God van Bernadius en Kay Stevelmans van Brandenberg) was een groot succes.

Jessy en Chiara zochten vanuit school naar een maatschappelijke stage. Beiden klopten afzonderlijk in dezelfde periode aan de deur van de Oefenbunker. Kay Stevelmans meldde zich daar als vrijwilliger. De drie liepen tijdens evenementen mee met de productieleiders en maakten zo kennis met de wereld van het organiseren en alles wat daarbij komt kijken. Omdat Chiara en Jessy nog uren over hadden ontstond het idee om zelf een evenement in de Oefenbunker te organiseren. Na overleg met programmeur Jan Sluismans en de drie scholen kreeg het trio de vrije hand in de organisatie van een zelfbedacht en georganiseerd evenement. De Oefenbunker bood het facilitaire gedeelte aan, de rest lag bij de scholieren. Met sturing en toezicht van de vrijwilligerscoördinator Conner van Dijk gingen ze aan de slag.

DSC_0019Er waren twee maanden beschikbaar voor de organisatie, er was geen budget en de bands moesten betaald worden met de inkomsten uit de kaartverkoop. Via de sociale media deden ze een oproep voor bands en DJ’s. Met zijn drieën maakten ze een selectie uit alle aanmeldingen en kozen de artiesten die ze zelf het leukst vonden. Afgelopen zaterdag was het zover. Hun eerste eigen productie in de Oefenbunker was een feit.

Het eerste bandje kwam uit Heerlen: Systems Enemy, bestaand uit vier jonge jongens, was tof. Vier energieke muzikanten die mij wisten te boeien. Buiten een aantal covers, van o.a. Rage Against The Machine en System Of A Down, kwam ook een eigen nummer voorbij. ‘The American Dream’ is te checken op YouTube, maar “who cares?!”, aldus zanger Thom Hengelbrock. Er huisde een gezonde portie woede in Systems Enemy.

DSC_0029Het tweede bandje kwam uit Nederweert. Deze mannen zijn wat ouder dan hun voorgangers en hun ervaring was te horen. Het klonk allemaal lekker catchy en was dansbaar.  Ik hoorde Britse pop. Later op de avond vroeg ik hoe ze hun eigen stijl zouden omschrijven. “Wij noemen het stonerrock maar hebben meer invloeden.” Okay, fair enough. Dit is een fijn bandje. Leuke jongens ook.

En toen was het tijd om te dansen. We kregen nog drie DJ’s: 2bad, Impresso en IMIXX GONZOLOZ. Het was niet zo heel druk meer in de zaal maar het publiek dat na de twee bands bleef hangen vermaakte zich prima. Er werd flink gedanst en een aantal jongens sprongen zelfs het podium op om naast de DJ een ouderwetse hakpartij te laten zien. Even waren we terug in de jaren ’90.

Kortom; het was een gezellige avond en een leuk georganiseerd evenement. De drie organisatoren spraken van een geslaagde eerste editie en kijken met veel plezier terug op hun stage in de Oefenbunker. Er is al gesproken over meer edities en het organiseren van evenement. “We hebben de smaak te pakken.”

Bunkerstock vond op zaterdag “27 juni plaats in de Oefenbunker, Landgraaf.

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud