Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Uitersten in de Oefenbunker

4W3A5685k

Popmuziek in onze regio zit duidelijk in de lift. Het aanbod is nog altijd stijgende en de term Parkstad Popstad wordt meer en meer een begrip. Eén van de vele podia die daar in grote mate toe bijdraagt is de Oefenbunker in Landgraaf. Enkele jaren geleden nog met sluiting bedreigd maar inmiddels weer springlevend. Met de kin omhoog en de borst fier vooruit. En dat allemaal mede dankzij de tomeloze inzet van een groep vrijwilligers en een opvallende programmering. Een programmering die wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. De Oefenbunker brengt namelijk voor elk wat wils. Afgelopen weekend was daarvan, met shows van The Beat Girls en Architects Of Chaoz, een treffend voorbeeld. Foto’s: René Bradwolff

Vrijdagavond zorgden The Beat Girls voor een uniek en bijzonder feestje met hun aanstekelijke mix van rock & roll en bubblegum pop. Op z’n Japans, want dat is waar de goedlachse meiden Nakki, Hitomi en Saki vandaan komen. Klein van stuk en gestoken in traditionele jurkjes kakelden en giechelden ze met hun hoge piepstemmetjes rock & roll-klassiekers en eigen liedjes aan elkaar. Meestal gewoon in hun eigen taal, dus volstrekt onverstaanbaar. Een vreemde gewaarwording. Het enthousiasme van de meisjes bleek echter dermate universeel dat er een bijzondere interactie met het publiek ontstond. Muzikaal had het trio haar zaken overigens uitstekend op orde. Blij huppelend maar altijd strak en swingend. Zowel poppy als rock & rollend zorgde The Beat Girls voor één van de leukste concertjes van het jaar.

4W3A6454k

Twee dagen later zagen we geen roze jurkjes en witte panties maar denim en leer. Logisch, want Architects Of Chaoz was in town en da’s de nieuwe band van voormalig Iron Maiden-zanger Paul di’Anno. Die kakelt en huppelt al lang niet meer. Wegens versleten knieën beweegt hij zich tegenwoordig voort in een rolstoel maar zijn drive en charisma laten zich niet kisten. Aanvankelijk was het even wennen. Zo’n beest van een vent gezeten op een houten schoolstoel met naast zich een tafeltje met drankjes en een handdoek. Maar gaandeweg bleek de gekluisterde di’Anno meer te imponeren dan menige jonge vitale frontman. di’Anno, die gewend is om hard te werken voor geld en succes, gaat ook zittend voluit. Zijn band speelde een degelijke, strakke set die niet leunde op het werk van zijn oude broodheer. Pas op het einde kwamen middels ‘Prowler’ en ‘Phantom Of The Opera’ twee Iron Maiden-klassiekers voorbij maar tegen die tijd had di’Anno het publiek, ondanks veel technische tegenslag, al lang voor zich gewonnen. Waarvoor torenhoog respect.

Het was dus een weekend van uitersten in de Oefenbunker. Een weekend zoals er ongetwijfeld nog velen zullen volgen in een zaal die we moeten koesteren. Check it out!

The Beat Girls en Architects Of Chaoz speelden op respectievelijk 9  en 11 oktober in de Oefenbunker, Landgraaf.

4W3A5608k

4W3A6568k

4W3A6609k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud