Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Van mij mag het!

[160324040]BertGabriels

Terwijl ik naar het Parkstad Limburg Theater fiets bedenk ik mij waar ik zo dadelijk, bij de show van de Vlaamse stand-upcomedian Bert Gabriels, ga zitten in de ING zaal met vrije inloop. Wil ik zo min mogelijk kans op herhaling van het Yora incident voorkomen, dan moet ik wel goed na denken over mijn zitplaats. Maar wanneer ik de zaal in loop schrik ik. Bommetje vol!  Helemaal achterin tegen de muur en naast de lichtman zijn nog drie stoelen vrij. Niemand achter me en minimale verlichting van de apparatuur naast me, maken dat ik prima aantekeningen kan maken en genieten van de show. De avond begint al perfect!

Naast mij neemt een heftig verliefd stelletje plaats wanneer ik net comfortabel zit. En met heftig verliefd bedoel ik ‘kan-mijn-handen-niet-van-je afhouden-stelletje’. Strelingen hier, kusjes daar en vooral veel knuffelen. Irritant zou je denken, maar nee integendeel. Met de aanslagen in Brussel nog vers in het geheugen, is het best prettig om te zien dat er mensen zijn die elkaar lief hebben en dit ook openlijk durven te delen.

Bert begint zijn show door te vertellen dat het niet uit maakt wat we doen, van hem mag het. Gaat je telefoon? Neem gerust op. Wil je je knoop van je broek losmaken omdat je zojuist iets te veel hebt gegeten? Voel je de neiging om wat te roepen gedurende de voorstelling? Allemaal geen probleem, doe lekker waar jij zijn in hebt. Want wat het ook is, van Bert mag het!

Terwijl de show in volle gang is vliegen een paar armen vlak langs mijn gezicht. Zij kroelt door zijn haar en hij wrijft over haar been. Zij hangt om zijn nek, hij streelt haar armen. En terwijl zij naast mij de liefde voelen en Bert de ene oneliner na de andere doet, voel ook ik de liefde in de zaal en laat mij meeslepen in het aai en kroelspel naast me. Voor ik er erg in heb streel ik over de armen van hem of haar… geen idee eigenlijk, ze zaten zo in de knoop. Het duurde welgeteld drie seconden voor ze het doorhadden en ze mij verschikt aankijken. Ik kijk ze met grote ogen terug aan en haal mijn schouders op. “Tjah, van Bert mag het toch?”

Van een terrorist in de file en vragen waarvan je het antwoord eigenlijk helemaal niet wil weten, tot hoe je een ruzie kunt voorkomen wanneer je partner chagrijnig thuiskomt en jij de afwas niet hebt gedaan. Verboden te picknicken in een park? Prima, dan gaan we toch wokken! Verboden op het gras te lopen? Ook goed, dan rollen we wel! Bert kent geen problemen, alleen maar oplossingen.

Bert Gabriels, een man die bij mij en heel veel andere mensen in de zaal de ontlading heeft gebracht in een wel zeer beladen week.

Bert Gabriëls stond op 24 maart jl. met zijn voorstelling Van mij mag het in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud