Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Colline Hill

b80d78_99708229464046bfae7ac04e74cfed0f

Het is dinsdagavond en ik zit met mijn goed gedrag weer in het Cultuurhuis in Heerlen. Ditmaal om heerlijk weg te zwijmelen en om mijn zondes te overdenken met de indie-folky muziek van Colline Hill. Een Bretonse zangeres die ik tot voor kort niet kende, maar na het beluisteren van een paar nummers op Spotify, al snel naar meer smaakt. Zo gezegd, zo gedaan!

De zaal is redelijk goed gevuld in het Cultuurhuis. Opvallend is wel dat er een man of 25 zitten en maar 5 vrouwen. Maar eerlijk is eerlijk, ze is ook een prachtige dame om te zien en de manier waarop ze speelt en met het publiek omgaat charmeert haar nog meer. Er hangt letterlijk en figuurlijk een warme sfeer in het café waar de imponerende stem van Colline uitstekend bij past.

Tussen de nummers door vertelt ze over haar muzikale reis die ze al gemaakt heeft en dat haar tweede album ‘Skimmed’ nu al een prestigieuze prijs in Frankrijk gewonnen heeft. Hill speelt voornamelijk eigen nummers maar weet ook een paar nummers van grote en bekende artiesten ten gehore te brengen. Wanneer ze ‘I want to know what love is’ – een cover van Foreigner – speelt, wordt er bij mij een gevoelige snaar geraakt. Ze trekt het nummer een folky jasje aan met een geheel eigen draai wat maakt dat de woorden bij mij nog harder binnenkomen dan het origineel ooit heeft gedaan. Het zelfde trucje, waar overigens niet iedereen mee weg komt, doet ze even later ook met ‘Ring of fire’ van Johnny Cash. Wederom kippenvel!

Het is weer een zeer geslaagde muzikale avond met veel amusement, een geweldige artieste op het podium en niet geheel onbelangrijk; een snurkende vrouw in het publiek. Colline treedt niet vaak op in Nederland, maar mocht je de kans krijgen en hou je van een Folk? Ga haar dan zeker ervaren! Je zult er geen spijt van krijgen.

Colline Hill speelde op 31 mei jl. in Cultuurhuis Heerlen. Foto: collinehill.com

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud