Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Puur genieten van Craig Gallagher en Pierce Brothers

04W3A5049k

Zondagavond stonden de Pierce Brothers met support-act Craig Gallagher in de Nieuwe Nor. Laat ik het anders formuleren. Zondag stonden Australië en Ierland in de Nieuwe Nor! Twee accenten, twee culturen en drie mannen. Wat een onvergetelijke combinatie om een lekker warm weekend mee af te sluiten. Foto’s: René Bradwolff

De Ierse singer-songwriter Craig Gallagher opent de avond met zijn heerlijk folky sound en entertaint de volgelopen Nieuwe Nor daarnaast ook met zijn persoonlijke verhalen. Craig blijkt een heuse storyteller te zijn. Hij is ook een man van gewaagde acties tijdens zijn optreden. Zo klimt hij van het podium af om tussen het publiek, zonder versterking, de cover ‘Can’t help falling in love’ van UB40 te spelen. Muisstil was het. Muisstil! Prachtig!

Na een kleine 45 minuten totaal bevangen te zijn geweest door Craig is het tijd om de Pierce Brothers – Jack en Pat – te verwerkomen. Vanaf het moment dat zij hun voeten op het podium zetten is het een en al vuurwerk. De hoeveelheid instrumenten die ze met z’n tweeën, soms tegelijk, bespelen is amper bij te houden. Gitaar, drums, mondharmonica, didgeridoo en dan ook nog erbij zingen.

Ook deze heren praten en grappen graag tussen de nummers door. Ze weten ons te vertellen dat ze komende zondag op Pinkpop rond zullen wandelen, gewoon om van het festival te genieten waar ze afgelopen jaar nog een top-optreden hebben gehad. Maar ook vertellen ze dat Nederland als een tweede thuis voelt. Het nummer, ‘Flying Home’, waarmee ze verwijzen naar hun reis naar Nederland krijgt dan ook een luid applaus.

De hoeveelheid energie die afgelopen zondag in de Nieuwe Nor hing zou voldoende zijn om Pinkpop het hele weekend van stroom te voorzien. Wat was dit een ontiegelijk mooi feestje! Niet alleen bedank ik Craig Gallagher en de Pierce Brothers, ook bedank ik het publiek. Geen geklets of geouwehoer maar gewoon 100% puur genieten van de geniale muzikale stuiterballen op het podium.

Craig Gallagher en Pierce Brothers speelden op 5 juni jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A4840k

4W3A5019k

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud