Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Pinkpop 2016 – dag 2

puscifer HubPuscifer (foto: Hub Dautzenberg)

De Pinkpopzaterdag kwam aarzelend op gang, met de rockabillycountry van de betoverende Imelda May en het dwarse indierock-kwartet Parquet Courts als aangename dissonanten. Maar eenmaal in de avonduren aanbeland kende het feest nauwelijks nog grenzen. Doe Maar gaf de aftrap voor een zinderende finale met haar tijdloze ska- en reggaehits die van voor tot achter door jong en oud werden meegezongen en Rammstein zorgde voor het verwachtte spektakelstuk vol vuurwerk, rollende spierballen en strakke gitaarriffs. Puscifer zat daar tussen ingeklemd op de 3FM Stage en zorgde voor de tot dusver grootste verrassing én de meest opzienbarende show van Pinkpop 2016. De eigenzinnige Tool- en Perfect Circle zanger Maynard James Keenan werd gesteund door een superieure band en een kleine bus vol figuranten, bestaande uit worstelaars en superhelden, resulterend in een grote absurdistische trip vol meeslepende trage rock op het snijvlak tussen Tool en triphop. Voor een selecte groep fans, connaisseurs en nieuwsgierigen. Terwijl de massa bij de Mainstage een goede plek zocht voor Rammstein werd een steenworp verder Pinkpopgeschiedenis geschreven. Foto’s (tenzij anders vermeld): René Bradwolff

 imelda-may ReneImelda May

madi-hermens reneMadi Hermens

Pinkpop // RammsteinRammstein (foto: Bart Heemskerk)

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud