Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Pinkpop 2016 – dag 3

Pinkpop // Paul McCartneyPaul McCartney (foto: Bart Heemskerk)

En toen was het zondag op Pinkpop en konden de regenjasjes uit de rugzak. Vintage Trouble bouwde een feest in de stromende regen. Slaves strooide met decibellen en voorzag het festival van een welkome injectie Britse punk. London Souls stelde teleur wegens een gebrek aan swingende hooks en sterke nummers. Lionel Richie speelde op safe én de automatische piloot met een brave greatest hits set met, eerlijk is eerlijk, af en toe een aanstekelijk feest der herkenning.

Maar de Pinkpopzondag stond uiteraard in het teken van Paul McCartney. Die kwam wat stroef uit de startblokken, heeft niet meer de meest flexibele stembanden (hey, de man wordt volgende week 74 jaar) maar raakt niet één valse noot. Wel maakt hij, wegens de voor zijn doen korte speelduur, opvallende keuzes door ‘Yesterday’, ‘Fool On The Hill’ en ‘Here There And Everywhere’ te schrappen ten faveure van minder voor de hand liggend en minder festivalgeschikt materiaal. Aan de andere kant siert het de ex-Beatle dat ie niet (zoals Richie) voor de gemakkelijkste weg kiest. Bovendien was er ruimte voor improvisaties. Zo kwamen stukjes van John Lennon’s ‘Give Peace A Chance’ en en zijn eigen ‘Ram On’ spontaan voorbij als gevolg van publieksreacties. In het tweede deel van de set viel alles op zijn plaats en volgde uiteindelijk een festivalafsluiting om nooit te vergeten: ‘Something’, ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’, ‘Band On The Run’, ‘Back In The USSR’, ‘Let It Be’, ‘Live And Let Die’, ‘Hey Jude’, ‘Hi, Hi, Hi’, ‘Birthday’, ‘Golden Slumbers’, ‘Carry That Weight’ en ‘The End’. En dat allemaal bovenop de reeks Beatles-klassiekers die al volgden nadat McCartney twee uur daarvoor aftrapte met ‘A Hard Day’s Night’.

Pinkpop is na Jagger, Richards en McCartney klaar. Na 47 edities kan de lat niet meer hoger. Of gaat ome Jan ons nóg een keer verrassen… Foto’s (tenzij anders vermeld): René Bradwolff

slavesReneSlaves

graveyardReneGraveyard

hartsReneHarts

jamie-lawsonReneJamie Lawson

lionel-richie Hub DautzenbergLionel Richie (foto: Hub Dautzenberg)

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud