Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Heimwee naar Niger met Bombino

bombino__50_2560x1707

Dinsdagavond is het moment om de voetjes weer eens van de vloer te gooien. Dit keer met de Toearegse muzikant Omar ‘Bombino‘ Moctar met band uit West-Afrika. Zij spelen in de Spiegeltent naast het Parkstad Limburg Theater. Het is niet mijn eerste kennismaking met deze prachtige traditioneel geklede mannen en zeker weten ook niet mijn laatste, want bij het horen van deze band uit Niger garandeer ik je dat zelfs je kleinste teen niet stil blijft zitten in je schoen!

De combinatie van Afrikaans en Caribische ritmes met rauwe blues maken dat een rustig beginnend nummer in een oplopend tempo explodeert en de gehele Spiegeltent op zijn kop zet. De muziek neemt letterlijk bezit van het publiek. Op de dansvloer vooraan bij het podium vliegen armen ongecontroleerd door de lucht. Hoofden dansen los van de romp en benen zwiepen van links naar rechts. Wanneer ik mijn ogen sluit waan ik mij zowaar in de Afrikaanse woestijn.

Dinsdagavond is de laatste voorstelling van Bombino voordat zij terugkeren naar huis. “Over 12 uurtjes zijn we weer thuis”, vertelt de basgitarist met een grote glimlach op zijn gezicht. Een applaus volgt. De traditionele kledij, de hypnotiserende vredesklanken in Toeareg, geven mij het gevoel dat ze over het verre thuisland zingen. Zo gepassioneerd dat ik zelf bijna heimwee krijg naar het West Afrikaanse land.

Dank je wel Cultura Nova voor deze fantastische programmering!

Bombino
speelde dinsdag 30 augustus in de Spiegeltent in Heerlen. Cultura Nova vindt van 26 augustus t/m 4 september plaats in Heerlen en omgeving. Meer informatie over festival en voorstellingen op cultura-nova.nl.

cultura-nova-logo

 

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud