Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Not My Baby

4w3a6715k

Sinds mijn kennismaking met Blackberry and Mr. Boohoo, een paar jaar geleden, ben ik een groot fan van foot-stompin’ rhythms. En laat vanavond John Fairhurst het voorprogramma vullen van My Baby. Foto’s: René Bradwolff

Naast een goed bewegend voetje heeft deze meneer zo’n ongelofelijk diepe, zware stem dat mij in hypnose brengt. Terwijl ik naar zijn gitaarklanken luister dwalen mijn gedachten even heerlijk af. Zijn optreden is kort, maar John heeft er een fan bij gekregen vanavond!

Inmiddels sta ik te popelen voor My Baby, dat zo meteen op het podium in de Nieuwe Nor speelt. Een kleine twee jaar geleden heb ik op de heerlijke klanken van deze band mijn festivalkater eruit gedanst op Lowlands. Een fantastische eerste kennismaking. Maar vanavond geen kater. Wél een biertje en goed gezelschap.

De zaal is goed gevuld. Wanneer ik om mij heen kijk zie ik dat deze voornamelijk volstaat met mannen. En wanneer zangeres Cato het podium opkomt, snap ik ook wel waarom. De Voodoo Électrique show, met snelle ritmes op drums en gitaar, een lekker basgeluid en zangeres Cato in een ongelofelijk sexy outfit en bewegingen, kan dan ook beter de Voodoo Erotic show worden genoemd.

Ik merk dat linksvoor bij het podium het publiek erg enthousiast is. Of dat komt omdat Cato daar in haar alles onthullende outfit staat laat ik even in het midden. Maar ik lijk wel een ander concert te aanschouwen dan zij. Een sterke galm in de microfoon maakt dat ik niets versta van de zang. Cato zingt de hele avond met de ogen dicht en heeft totaal geen interactie met haar publiek. En laten we eerlijk zijn, het poppodium in de Nieuwe Nor is toch perfect om af en toe up close and personal te worden met de mensen die juist daar voor jou staan?

Verder zijn de mensen achter in de zaal veelal rumoerig. Jammer! Want de muziek is wel goed. Maar een goed concert bestaat uit meer dan alleen goede muziek. Ik zou willen dat dat gevoel en enthousiasme van het voorprogramma de rest van de avond was blijven hangen, maar My Baby is vanavond jammer genoeg not my baby.

My Baby en John Fairhurst speelden op 29 september jl. in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud