Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Vernieuwd Essence Of Dawn kijkt vooruit

0_92a0688

Na enkele jaren muzikale stilte heeft gitarist Martijn Brauwers, uit Kerkrade, met Essence of Dawn weer een formatie waarmee hij de podia wil bestormen. In zangeres Rebecca Thonhauser vond hij de ideale zangeres voor een stevige female fronted metal sound. Een vleugje Within Temptation gemixt in de betonmolen van Slayer. Melancholische metal met snufje Rammstein en Evanescence. Onlangs presenteerde de nieuwe bezetting zich in de Oefenbunker. Tijd voor een gesprekje. Foto’s: Katharina Sogeler

De Oefenbunker is aardig gevuld met, naar schatting, een man of 90. Dit is het tweede optreden in deze bezeting. Ik zie een bassist en twee gitaristen, een drummer en een frontzangeres. Je merkt dat de laatste een klein beetje zenuwachtig is maar dat doet niks af aan de performance en de show die zij later zal neerzetten. Met haar prachtige stem sterke presentatie wint ze de zaal voor zich. Ik zie ook concentratie en genot bij de muzikanten. Ze maken muziek voor zichzelf en delen dit met de zaal. Het klinkt tegelijkertijd melodieus en hartstikke energiek. Gitaristen en bassist nemen vaak de lead en staan vooraan. Het publiek luistert aandachtig. De teksten zijn gevoelig. Het was een cool optreden van een veelbelovende band, die ik ooit als voorprogramma in een grote zaal zie staan. Na afloop van het concert spreek ik backstage met Rebecca, Martijn, gitarist Bas, drummer Eric en bassist Maurice.

_92a0622

Martijn was voornamelijk de initiatiefnemer bij het opzetten van de band. Hij speelde voorheen met Bas bij Morning. Met hem maakte hij ooit de afspraak om nooit te stoppen met samen spelen. Bas komt uit Nieuwstad, is 39 jaar en heeft bijna drie kinderen. Eric is de drummer, 40 jaar oud en komt uit Heerlen. 15 Jaar geleden speelde hij met Martijn in End The Silence. Nadat Morning stopte, zijn Martijn en Eric weer wat vaker gaan jammen. Dat klikte goed en het resulteerde in Essence of Dawn. Front-zangeres Rebecca is 25 jaar en komt ook uit Heerlen. Ze begon ooit in de meidenband Everlasting maar dat was niet echt haar ding. Na twee jaar pauze besloot ze om het zingen weer op te pakken en las op internet dat Essence of Dawn op zoek was naar een zangeres. Sinds februari speelt Maurice bas en is de bezetting compleet.

_92a0621

Hoe vonden jullie de twee eerste live-optredens gaan?
Eric:
Ik vond het in laatst Sittard beter dan nu hier in de Oefenbunker.
Rebecca: Ja, dat vond ik ook, dat ging iets lekkerder.

Hoezo?
Eric:
Nou gewoon, een paar schoonheidsfoutjes. Misschien heeft het publiek het nog niet eens gemerkt. Maar wij weten wat we willen spelen.

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Rebecca:
We hebben in december een studio geboekt. Dan gaan we twee nummers opnemen. En deze verspreiden om het publiek bekend te laten worden met onze muziek. Nieuwe nummers schrijven en optreden.

Wat is het doel in de toekomst?
Rebecca:
Nou, ik zou wel een aantal grote podiums willen beklimmen en voorprogramma willen zijn van een grotere band. Epica of zo.
Martijn: Ja en een paar festivals zou ook tof zijn.
Rebecca: Maar ik zou er niet mijn baan voor willen opgeven en of er mijn geld mee willen verdienen. Maar ik heb wel een ontzettende drive om op te treden.
Bas: Weet je wat het is, wij hebben met Morning al veel grote shows gedaan, waren altijd onderweg en zoveel van huis. Het is niet te doen met werk en kinderen. Gewoon af en toe optreden en repeteren is voldoende.

_92a0666

Dus kort samengevat: het liefst een paar keer per jaar een optreden op een groot podium en een paar festivals?
Martijn:
Ja en een album maken.
Eric: Je vroeg daarstraks waarom wij muziek maken. Muziek is voor mij alles dat ik niet met woorden kan uitbrengen. Dat kan ik wel met muziek vertellen. Dat is mijn doel en drive.

Wat zouden jullie zeggen als jullie iets mee mogen geven aan een ander?
Rebecca:
Leef van dag tot dag en alsof elke dag je laatste is. Er gebeuren zoveel ongelukken en nare dingen. Het kan zo voorbij zijn. Doe wel sommige dingen met mate. Maar leef je leven zoals jij dat wilt.
Martijn: Daar heb ik niks aan toe te voegen. Doe gewoon vooral wat je gelukkig maakt. Dat is het allerbelangrijkste. 

_92a0638

Jullie komen bijna allemaal hier uit de regio. Wat vinden jullie leuk aan Parkstad?
Rebecca:
Alles! Ik woon hier ontzettend graag, ga heel vaak uit in Heerlen centrum bij Erin’s Isle, mijn stamkroeg. Ook vond ik het superleuk dat het Glazen Huis in Heerlen stond vorig jaar. Het theater is ook supercool en iets waar we trots op mogen zijn. En de Oefenbunker natuurlijk. En zo zijn er echt superveel leuke kroegjes en podia in Parkstad. Ik zou hier nooit meer weg willen.

Alles is leuk? Is er dan niets dat je mist?
Eric: Euhm. Nee wacht… Booch! We willen Booch! terug.
Martijn: Jaaa! Dat was het leukste festival van Parkstad. Dat missen we.

Essence Of Dawn speelde 23 september jl. in de Oefenbunker in Landgraaf

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud