Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Speedmouse

1965637_10153516166023590_7950589418511881161_o

Een verbazingwekkende hilarische verademing… Zo kan ik de show Speedmouse van de The Umbilical Brothers in het Parkstad Limburg Theater het beste omschrijven. Afgelopen vorige week bezocht ik de exclusieve jubileumreprise. Een live-action, fast-forward, slow-motion, frame-voor-frame avontuur waarin het Australische duo Dave Collins en Shane Dundas het onmogelijke creëren met een microfoon. Geen gekke attributen of decor. Alleen maar de ruimte, programmaregisseuse Tina met haar gruwelijk zware mannenstem vanachter de coulissen en een indrukwekkend grote roadie.

Aan mijn linkerzijde zaten twee mannen druk in gesprek, terwijl aan mijn rechterkant een lege stoel stond met daarnaast een mevrouw die, net als ik, alleen was. Hoewel de zaal goed gevuld was, was het niet uitverkocht. Mijn aandacht werd getrokken toen er een meneer van zeer respectabele leeftijd omringd door drie stoere mannen de zaal binnenkwam. De enorme glimlach op het gezicht van deze meneer was onbetaalbaar. Ik vermoed dan ook dat dit geen willekeurig bezoekje aan het theater was maar een nostalgische avond uit voor een vader met zijn zoons.

Voor wie het nog niet wist, de show Speedmouse bestaat al vijftien jaar en heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder Best Stage Production en Best International Show. En om dit jubileum te vieren hebben ze een exclusieve jubileum-reprise show gemaakt. Shane vertelde ons dat hij vijf uur voor de show was geland. Hij had de vlucht eerder gemist omdat hij zijn paspoort vergeten was. Hij had dan ook het idee dat hij een beetje ‘gaar’ op het podium stond. Daarvan was naar mijn mening niets te merken. Ze hadden ongelofelijk veel plezier met elkaar en ik vermoed dat er ook de nodige improvisatie in deze avond zat.

Ik kan nog pagina’s vol schrijven over de show. Maar eerlijk gezegd, wat stel je je voor als ik schrijf over pantomime onderwaterscènes? Of over de onzichtbare Timmie die het publiek vermaakt met ‘mime’? Of over de uitwisseling van hilarische Arnold Schwarzenegger impressies tussen Dave en Shane? Ik kan schrijven over de vermakelijke avances tussen Tina en Shane en de gebroederlijke steun die Dave krijgt van de immense roadie die zo nu en dan het podium opkomt gehuld in een clowns kostuum met masker.

Al deze woorden spreken misschien wel tot de verbeelding, maar het is de ervaring en kennismaking met The Umbilical Brothers die een onuitwisbare indruk zullen maken. En ik denk dat de mevrouw aan mijn rechterzijde het daar helemaal mee eens zal zijn, aangezien haar uitbundige schaterlach de hele avond gegalmd heeft. Kortom, een onvergetelijke avond die nog lang een glimlach op mijn gezicht zal toveren.

Het volledige programma van het Parkstad Limburg Theater vind je hier.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud